Internațional

Ministrul Serghei Șoigu s-a lăudat în fața lui Kim Jong-un cu forța aviatică a Rusiei

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, i-a arătat liderului nord-coreean, Kim Jong-un, bombardierele strategice în cadrul întâlnirii dintre cei doi la Vladivostok. Șeful de la Phenian a ajuns azi dimineață pe aeroportul Knevici, acolo unde a vizitat o fabrică de avioane de vânătoare.

Digi24
Sursa: Digi24

„Poate zbura de la Moscova în Japonia și să revină. Are câte 12 rachete care parcurg o distanță de șase mii de kilometri”, a menționat Șoigu.

După ce ministrul rus al Apărării s-a lăudat cu forța aviatică, Kim a fost condus pe o navă a flotei militare unde i-au fost arătate sistemele de rachete.

„Poate lansa opt rachete dintr-o salvă. Rachetele Kalibr și-au arătat eficiența în luptă”, a menționat un militar rus în timpul excursiei.

Kim Jong-un și-a început vizita în Federația Rusă după ce s-a întâlnit cu Vladimir Putin la cosmodromul Vostocinîi. Discuțiile dintre cei doi au avut loc cu ușile închise, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a menționat că în cadrul întrevederii nu s-au discutat planuri privind semnarea de documente. Anterior, experții au declarat că miza discuțiilor dintre cei doi dictatori este de fapt o simbioză: Rusia are nevoie de artileria și armele grele produse de Coreea comunistă și invers - Kim Jong-un are nevoie de tehnologia rusească pentru programul său nuclear și pentru lansarea unui satelit. Casa Albă a avertizat Coreea de Nord să nu încheie o înțelegere cu Rusia. După ce Moscova a pornit războiul contra Ucrainei, sancțiunile occidentale au oprit turațiile industriei rusești de război. Putin a reușit să obțină totuși drone kamikaze iraniene cu care atacă acum porturile ucrainene de la Gurile Dunării, însă are nevoie și de refacerea stocurilor. Coreea de Nord ar putea avea zeci de milioane de proiectile de artilerie și rachete, construite după model sovietic.

Citește mai mult