Regional

Vulcănești: Patru drumuri de la periferia orașului sunt reparate în variantă albă

O bună parte a locuitorilor din Vulcănești care trăiesc la periferia orașului se pot bucura de drumuri mai bune. Până nu demult, mai multe străzi din această localitate erau pline de gropi, devenind impracticabile după o mică ploaie sau ninsoare. Autoritățile locale au selectat patru cele mai avariate drumuri de la marginea orașului pentru a le repara în primul rând. După lucrări de nivelare, la această etapă carosabilul a fost acoperit cu pietriș.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

„Trăiesc aici de 45 de ani. Tare mare glod era. Băieții mei se duceau la școală în cizmulițe pline cu glod. Dar acum au făcut drumul, e bine.”;

„Mulțumim că l-au făcut cât de cât. Anterior era foarte noroios. Trebuie să-l finiseze și pe urmă vom putea judeca despre calitate.”;

„Este mult mai comod acum. Până acum nu putea ajunge acasă căruciorul cu copilul, era greu de ajuns la grădiniță sau la școală. Acum, rezultatul e vizibil. Câteva zile în urmă au terminat lucrările la acest drum.”

Autoritățile locale au selectat pentru lucrări de reparație doar drumuri neasfaltate, pe unde oamenilor le era mai greu să se deplaseze, mai ales pe timp de ploaie sau ninsoare. Pe unele străzi urmează a fi aplicat deja al treilea strat de pietriș.

„Încă nu am finalizat întregul volum al lucrărilor de reparații a drumurilor, dar o mare parte s-a realizat. În viitorul apropiat vom valorifica toată suma alocată pentru drumuri în 2023”, spune primarul de Vulcănești, Victor Petrioglu.

Pentru aceste lucrări autoritățile locale din Vulcănești au alocat din Fondul Rutier circa 2,5 milioane de lei. Consiliul orășenesc a aprobat și o listă a străzilor pe care vor fi executate lucrări până la sfârșitul anului.

Citește mai mult