Internațional

Ursula von der Leyen, a vizitat un centru de primire a migranților de pe insula italiană Lampedusa

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vizitat duminică un centru de primire a migranților de pe insula italiană Lampedusa, după ce prim-ministrul țării, Georgia Meloni, a cerut ajutorul UE, transmite BBC.

Peste 8.000 de migranți au sosit pe insula italiană în ultimele trei zile.

Premierul Giorgia Meloni spune că Italia este pusă sub ”o presiune nesustenabilă”.

Sâmbătă, cadavrul unui nou-născut a fost recuperat dintr-o barcă de migranți. Se crede că mama a născut în timpul călătoriei din Africa de Nord, transmite agenția de presă Ansa, iar decesul este investigat.

Trupul copilului a fost plasat într-un sicriu alb și dus la un cimitir din cartierul Imbriacola, din Lampedusa, a informat presa italiană.

La începutul acestei săptămâni, un băiețel de cinci luni s-a înecat în timpul unei operațiuni de salvare în largul insulei, după ce o barcă care transporta migranți peste mare din Africa de Nord s-a răsturnat.

Meloni face eforturi pentru o blocadă navală a Uniunii Europene, pentru a împiedica ambarcațiunile să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge pe țărmurile italiene.

Crucea Roșie Italiană a declarat sâmbătă că are de-a face cu aproximativ 2.500 de persoane la un centru de primire proiectat pentru 400 de sosiri.

Voluntarii și personalul au oferit mii de mese toată săptămâna și au ajutat la transferul noilor sosiți în Sicilia și în alte părți.

Aproape 126.000 de migranți au sosit în Italia în acest an, ceea ce reprezintă aproximativ dublu față de numărul înregistrat în aceeași perioadă din 2022.

Meloni a spus că îi cere doamnei von der Leyen ”să realizeze personal gravitatea situației cu care ne confruntăm” și ”să accelereze imediat” punerea în aplicare a unui acord cu Tunisia.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult