Social

Întreruperi masive de energie electrică în Republica Moldova. Andrei Spînu: „Avem repetarea situației din 15 noiembrie”

În Republica Moldova au loc întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Informația a fost confirmată de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

„Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara. Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a declarat Andrei Spînu.

Amintim că pe 15 noiembrie curent, mai multe localități din țară au fost deconectate de la energia electrică. Rusia a dat cea mai masivă lovitură sistemului energetic al Ucrainei de la începutul războiului, au declarat atunci autoritățile ucrainene. Loviturile au vizat atât instalațiile de generare, cât și sistemul de transport al energiei, iar în rezultat au fost introduse opriri de urgență.

După acest incident, Andrei Spînu, a spus că riscurile deconectărilor de la energia electrică a localităților din Republica Moldova rămân înalte, iar orice bombardament al Rusiei împotriva centralelor electrice ucrainene poate să ducă la repetarea situației.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Promo

Citește mai mult