Politic

Maia Sandu și Nicu Popescu efectuează o vizită de lucru în SUA. Participă la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a ONU

Președinta Maia Sandu va conduce, începând de astăzi, delegația Republicii Moldova la cea de-a 78-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite, precum și la o serie de alte evenimente conexe. Din delegație face parte și ministrul de Externe, Nicu Popescu, anunță MAEIE.

În cadrul reuniunii, care promovează o diplomație multilaterală eficientă, delegația națională va discuta despre impactul războiului Rusiei împotriva Ucrainei asupra regiunii, contribuția țării noastre la stabilitatea regională și agenda de reforme în drumul nostru ireversibil spre Uniunea Europeană.

Agenda vicepremierului Nicu Popescu include participarea la o serie de reuniuni multilaterale organizate în acest context.

Totodată, șeful diplomației de la Chișinău va avea și un șir de întrevederi bilaterale cu miniștri de externe și înalți oficiali din America de Nord, Europa, Orientul Mijlociu și Asia.

Potrivit ministerului de Externe, prezența la New York a ministrului Nicu Popescu va oferi oportunitatea dialogului cu reprezentanții organizațiilor evreiești pentru a reafirma, și cu acest prilej, angajamentul privind combaterea antisemitismului precum și promovarea cunoașterii și consolidarea educației în domeniul Holocaustului.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult