Internațional

Apărarea antiaeriană ucraineană distruge drone și rachete balistice în timp ce atacurile continuă în Ucraina

27 de drone și o rachetă balistică au fost distruse în ultimele ore de către apărarea antiaeriană ucraineană, anunță Kievul. Totuși, au fost lovituri care și-au atins ținta. Un incendiu uriaș a izbucnit la Lvov în urma atacurilor, iar un bloc de apartamente din orașul Krivoi Rog a luat foc în urma unei explozii. A fost bombardat și orașul Nikopol.

BBC
Sursa: BBC

Loviturile aeriene ale agresorului au reușit să evite apărarea aeriană a luptătorilor în vestul Ucrainei. În orașul Lvov, cel puțin o persoană a fost ucisă, iar alta a fost rănită și un incendiu uriaș a izbucnit la un depozit industrial.

„Au fost distruse trei depozite în care se aflau stocuri de geamuri și produse chimice de uz casnic. De asemenea, o organizație de caritate avea depozitate acolo ajutoare umanitare. Este vorba de o suprafață de peste 10 mii de metri pătrați. În urma atacului, o persoană a decedat”, a făcut un bilanț sinistru Andrii Sadovoi, primarul orașului Lvov.

Artileria rusă a bombardat orașul Herson. Un bărbat a decedat, iar alți doi civili au fost răniți după ce un obuz a lovit troleibuzul în care se aflau. De asemenea, a luat foc un depozit. Flăcările au cuprins aproape o mie de metri pătrați.

Kievul a anunțat că sistemele de apărare aeriană au distrus 27 din 30 de drone și o rachetă balistică Iskander pe care Rusia le-a lansat la primele ore asupra teritoriului Ucrainei. Dronele, de fabricație iraniană Shahed, au fost distruse în regiunile de sud, centru și vest, în timp ce racheta a fost lansată în direcția Krivoi Rog, se arată în comunicat. De asemenea, s-au auzit explozii și în regiunea Odesa. Potrivit Kievului, dronele Shahed au fost lansate din Primorsko-Ahtarsk. Reuters nu a putut verifica informația din surse independente.

Mai multe explozii au avut loc și în localitățile temporar ocupate de trupele Kremlinului. În zona Melitopol, au fost vizate instalațiile militare ale rușilor. Coloane de fum negru au fost văzute și deasupra podului din Crimeea. Potrivit presei ucrainene, pentru o perioadă de timp, traficul pe pod a fost oprit, după care circulația autovehiculelor a fost reluată.

BBC
Sursa: BBC

Citește mai mult