Sport

Turneul internațional de tenis, Junior Cup, de la Chișinău, pe ultima sută de metri. În ultima săptămână participă sportivii cu vârsta de până la 16 ani

Republica Moldova găzduiește prestigiosul turneu internațional de tenis, Junior Cup. Competiția care este organizată de Federația Națională de Tenis, sub egida forului european, a ajuns pe ultima sută de metri.

Federația Națională de Tenis din Republica Moldova
Sursa: Federația Națională de Tenis din Republica Moldova

După două săptămâni în care au concurat sportivii cu vârsta de până la 12 și 14 ani, în aceste zile au intrat în concurs tenismanii cu vârsta de până la 16 ani.

"Nivelul copiilor este în continuă creștere. Am avut plăcuta surpriză să avem câțiva jucători din Top-100 la aceste categorii de vârstă. Este un lucru benefic pentru organizatori, deoarece doar așa pot crește nivelul fiecărei competiții.", a declarat Mircea Constantin, arbitrul principal

Turneul se desfășoară în premieră în cincinta complexului sportiv "Chișinău Arena" pe suprafață de hard.

"Este prima experiență, e prima oară când organizăm un asemenea turneu pe o astfel de suprafață, hard-ul. E ceva nou și pentru noi, dar și pentru jucătorii noștri. După rezultatele din primele săptămâni, am înțeles că tenismanilor le place această suprafață. Și cei din străinătate au rămas satisfăcuți și au spus că vor reveni neapărat în Republica Moldova.", a menționat Ecaterina Ivașco, directoarea turneului

"Avem în dotare șapte terenuri de tenis pentru antrenamente, dar și arenă mai mare pe care se pot desfășura finalele. Având condițiile necesare, având infrastructura necesară, noi cu personalul și cu echipa de la Arena Chișinău am făcut ca totul să fie la cel mai înalt nivel.", a afirmat Sergiu Stanciu, director "Chișinău Arena"

Conform organizatoliror, la turneul Junior Cup de la Chișinău s-au înregistrat peste 200 de sportivi din Republica Moldova, dar și alte țări precum România, Ucraina, Canada, Kazahstan.

Competiția se va încheia în weekendul următor când sunt programate finalele la categoria de vârstă de până la 16 de ani.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult