Internațional

Zelenski efectuează o vizită surpriză în Canada

Premierul canadian, Justin Trudeau, a confirmat că va avea o întâlnire cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, în timpul vizitei acestuia în Canada, în cursul zilei de vineri. Potrivit site-ului oficial al Guvernului Canadei, Trudeau și Zelenski vor discuta despre sprijinul militar, economic și umanitar oferit de autoritățile canadiene.

De asemenea, cei doi lideri vor semna un acord pentru a continua consolidarea legăturilor economice dintre Ucraina și Canada. „În strânsă coordonare, vom aplica o presiune economică mai mare asupra regimului Putin, până când acesta va respecta integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, inclusiv în sectoare importante din punct de vedere strategic pentru Rusia, cum ar fi petrolul și gazele” - a transmis Executivul canadian într-un comunicat.

Președintele ucrainean se va adresa Parlamentului de la Ottawa, înainte de a se îndrepta către Toronto, unde se va întâlni cu lideri de afaceri canadieni, pentru a consolida investițiile din sectorul privat.

Justin Trudeau a publicat pe contul său de Twitter imagini cu momentul întâlnirii sale cu Volodimir Zelenski și prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska.

Amintim că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a participat în această săptămână la sesiunea Adunării Generale a ONU. În marja evenimentului, el a avut o întrevedere, inclusiv cu președintele american Joe Biden, la Casa Albă. Astfel, SUA, s-a angajat să sprijine eforturile Ucrainei de a se apăra împotriva invaziei ruse. Președintele Biden mai precizat că primele tancuri Abrams vor ajunge în Ucraina „săptămâna viitoare”, pentru a întări forțele armate ucrainene în contraofensiva lor împotriva forțelor ruse.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult