Internațional

Mai multe persoane au murit în urma atacului Ucrainei asupra sediului Flotei Ruse din Sevastopol

În urma atacului Ucrainei asupra sediului Flotei Ruse de la Marea Neagră din Sevastopol, cel puțin 9 persoane au fost ucise și 16 au fost rănite, printre care se numără și generali ruși, a spus șeful Direcției principale de Informații a Ucrainei Kriilo Budanov. Acesta nu a precizat însă dacă au fost folosite rachete de fabricație occidentală pentru a atac.

„Printre răniți se află comandantul grupului, generalul colonel Olexandr Romanciuk, în stare foarte gravă. Șeful Statului Major, generalul-locotenent Oleg Tsekov, este inconștient. Numărul militarilor ocazionali care nu sunt angajați ai sediului este încă în curs de stabilire. Aceștia sunt militari care sunt de serviciu, de securitate și așa mai departe - nu sunt incluși în lista pe care v-am anunțat-o”, a spus oficialul, citat de Ukrainskaia Pravda.

Între timp, posturile rusești de televiziune au relatat despre acest subiect doar în primele ore după atac. Mai spre seară, știrea nu a mai fost mediatizată.

De exemplu, la Pervîi Canal, televiziunea propagandistică de stat, prezentatorul a citit următorul text: „Ministerul Apărării a raportat că regimul de la Kiev a încercat să atace teritoriul Crimeei. Cinci rachete au fost doborâte de către forțe de apărare aeriană. De asemenea, au fost interceptate 10 obuze Himars” .

Acest lucru a fost remarcat și de corespondentul BBC la Moscova, Steve Rosenberg.

„Tocmai am urmărit principalul program de știri de seară „Vremea” de pe Pervîi Canal (program de 50 de minute). Nu am auzit nimic despre atacul cu rachete asupra sediului Flotei Ruse de la Marea Neagră din Sevastopol”, a scris el pe o rețea de socializare.

Amintim că ieri un atac cu rachete a fost lansat asupra sediului Flotei Mării Negre din Sevastopol, regiunea Crimeea, a spus pretinsul guvernator al orașului, Mihailo Razvozhaev, citat de Unian. Potrivit lui, Ucraina s-ar face vinovată de bombardamente. Forțele armate ucrainene au confirmat oficial o lovitură asupra sediului Flotei din Sevastopol.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult