Sport

Sportul, mod sănătos de viață

Forfotă mare în parcul Valea Morilor. Comitetul Național Olimpic și Sportiv a organizat a opta ediție a Olympic Eco Fest. În cadrul evenimentului s-au desfășurat diferite competiții și au avut loc demonstrații din partea sportivilor care practică scrima sau teqballul.

Cornel Josan
Sursa: Cornel Josan

Unii dintre aceștia au reprezentat proba de taekwdo ITF.

"Ceea ce ați văzut pe scenă este frumusețea artei marțiale taekwondo. Îl practicăm de ani de zile pentru a ajunge la acest nivel." a spus sportivul Ivan Iliev.

În paralel, Federația Sportului Școlar a organizat concursuri intersante și distractive. Elevi de la liceele din Chininău s-au întrecut pe nisip în diferite probe de ștafetă.

Una dintre atracțiile evenimentului a fost competiția de kayak-canoe cu paticiparea celor mai buni canotori din Republica Moldova. Printre concurenți s-a numărat și Oleg Tarnovschi, fratele mai mare a lui Serghei Tarnovschi.

"Această disciplină se dezvoltă fulminant în Republica Moldova. Îmi place să văd copiii cum vin la antrenamente. Asta înseamnă rezultatele la competițiile de juniori și tineret în viitorul cel mai apropiat." a afirmat Oleg Tarnovschi.

Organizatorii au renunțat în acest an la cursa de alergări.

"În fiecare an reușim să organizăm o sărbătoare. Dorim să promovăm practicarea sportului într-un mediu curat." a declarat Zalina Marghiev, vicepreședintele CNOS.

Organizatorii spun că acest eveniment este un îndemn de a face mișcare în aer liber, de a descoperi sporturi noi, și de a combate modul de viață sedentar.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult