Regional

Un festival dedicat pompierilor voluntari s-a desfășurat în raionul Cantemir. Au participat reprezentanți din trei state

Peste 100 de pompieri voluntari din Republica Moldova, România și Austria și-au demonstrat abilitățile și au făcut schimb de experiență în cadrul unui festivalul care s-a desfășurat la în satul Capaclia, raionul Cantemir. Salvatorii spun că deși este o muncă extrem de grea și periculoasă aceștia sunt gata să salveze persoanele aflate în situații de risc.

IGSU
Sursa: IGSU

Pompierii voluntari au avut misiunea de a lucrat în echipă și de îndeplinit mai multe probe. Deși spun că munca este una dificilă, aceștia sunt gata să acorde ajutor persoanelor aflate în situații de risc.

„Noi suntem pregătiți, am participat la prima ediție, deja trebuie să participăm și la a doua, suntem gazdă. Participăm la foarte multe evenimente de salvări. Este complicat dar ne stăruim cu forțele proprii, ne simțim foarte bine”, a afirmat Alexandru Busuioc, șef adunct al pompierilor din Capaclia.

În cadrul evenimentului pompierii voluntari au primit diplome pentru munca care o depun.

În Republica Moldova există deja 20 de posturi complet voluntare care își fac zi de zi această muncă. Noi ne propunem ca numărul acestor posturi voluntare să crească tot mai mult și mai mult”, a spus șeful IGSU Alexandru Oprea.

„Dorim această activitate să o aducem într-un cadru de reglementare astfel încât, cel puțin la sfârșitul anului viitor vom avea o lege cu privire la activitatea voluntariatului în acest domenii de specialitate”, susține Jana Costachi, secretar de stat al MAI.

Ediția a II-a a festivalului reprezintă o platformă de colaborare și schimb de experiență între pompierii voluntari din țara noastră cu cei din România și Austria.

Citește mai mult