Regional

Maraton la Comrat: Au lăsat mașinile pentru o zi și au urcat pe biciclete

Mai mulți locuitori din Comrat au lăsat mașinile pentru o zi și au urcat pe biciclete. Astfel, aceștia au decis să atragă atenția asupra problemei emisiilor nocive și a poluării aerului. Ei spun că dacă în oraș ar fi mai multe piste pentru bicicliști, i-ar motiva și mai mult să se deplaseze pe două roți.

gagauzinfo.md
Sursa: gagauzinfo.md

Valeriu Cîsa a venit la eveniment împreună cu fiul său. Bărbatul spune că, în orașul Comrat, practic fiecare familie are cel puțin o mașină:

„Am văzut anunțul pe rețelele de socializare că va avea loc o astfel de acțiune. Cred că este important să avem un mod sănătos de viață. Sunt multe mașini în orașul nostru și mi-ar plăcea ca oamenii să meargă mai mult cu bicicleta”.

„Merg cu bicicleta de la șapte ani. Îmi place foarte mult să mă plimb în oraș și în parc”, a spus Gheorghe Cîsa.

Cu toate că evenimentul a adunat un număr mic de participanți, aceștia își propun ca în fiecare an să aducă la cunoștință locuitorilor orașului despre importanța ocrotirii planetei.

„Bicicleta este cel mai ecologic mijloc de transport, dar și confortabil. Mi-ar plăcea să existe piste pentru bicicliști în oraș, va fi mai sigur atât pentru pietoni, cât și pentru cei care optează să se deplaseze pe două roți”.

„Vrem să arătăm că generației noastre îi pasă de mediul înconjurător. Prin urmare, astăzi am trecut la cel mai prietenos mod de transport - bicicleta, pentru a avea grijă de natură măcar o zi”.

„Această acțiune este dedicată Zilei Mondiale fără Mașini. Am decis să organizăm o plimbare cu bicicleta în oraș și să susținem acțiunile de mediu din întreaga lume. Vrem ca tinerii să ducă un mod de viață activ și sănătos”, a declarat Ivan Pania.

Evenimentul a fost organizat de un grup de tineri activiști din Comrat.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult