Internațional

Regiunea Odesa, atacată cu drone Shahed și rachete Onyx. Un hotel și gara maritimă au fost avariate, iar o femeie - rănită

Rușii au atacat noaptea trecută regiunea Odesa cu rachete Shahed, Onyx și Kalibr. Apărarea aeriană ucraineană a doborât toate dronele și majoritatea rachetelor, dar infrastructura portuară a fost avariată în urma loviturii, transmit UNIAN și BBC.

Potrivit Forțelor de Apărare ucrainene de Sud, în regiunea Odesa au fost lansate 19 drone de atac Shahed și două rachete supersonice Onyx. De asemenea, au fost folosite și rachete Kalibr cu traiectorii de mișcare complexe în diferite zone.

„Din păcate, există lovituri. Infrastructura portuară a fost atacată. Un incendiu a izbucnit într-o clădire înaltă nerezidențială din orașul Odesa, care a fost stins rapid. Distrugerea a fost înregistrată și într-un depozit și una dintre casele private din regiunea Odesa. În Odesa, un civil a fost rănit în urma valului de explozie. Femeia primește acum toate îngrijirile necesare la un spital local”, a scris Kiper el pe canalul Telegram.

Potrivit Serviciul de Stat pentru Situații de Urgență al Ucrainei, în urma bombardamentelor au fost distruse clădirea gării și hotelul „Odesa”, situat în apropiere. Hotelul „Odesa” de lângă gara maritimă era un reper emblematic și o atracție turistică pentru vizitatorii orașului. „Astăzi, armata lui Putin l-a distrus", au scris salvatorii ucraineni pe Telegram.

Purtătoarea de cuvânt a Comandamentului Sud al armatei ucrainene, Natalia Gumeniuk, a declarat că trupele ruse au efectuat aseară un atac combinat, folosind drone Shahed iraniene, precum și rachete de croazieră.

Potrivit acesteia, toate cele 19 drone lansate au fost distruse, iar două rachete Kalibr au fost doborâte deasupra regiunilor Nikolaev și Kirovograd.

Citește mai mult