Electorala

Partidul Liga Orașelor și Comunelor se dezice de candidatul său pentru primăria Chișinău, Mihail Bagas

Mihail Bagas, candidat la Primăria Chișinău nu mai este susținut de Partidul Liga Orașelor și Comunelor (LOC). Liderii formațiunii au anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că nu au primit nicio finanțare de la Mihail Bagas și afirmă că i-au oferit doar o platformă politică pentru a candida la funcția de primar al capitalei.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

„A fost decisă retragerea suportului politic oferit de formațiune candidatului acesteia. Nu am primit niciun leu de la domnul Bagas, în calitate de donații, pe cont bancar sau neoficial, sau în oricare altă formă, acuzație pe care o să o atacăm pe autoarea neinspirată a acestor declarații în instanța de judecată. Liga Orașelor și Comunelor se disociază de toate acuzațiile publice aduse de diverși actori politici, le califică drept calomnioase și având scopul de a prejudicia imaginea partidului în scopul obținerii dividendelor electorale”, a declarat Alexandru Bujoreanu, copreședinte LOC.

Totodată, liderii Partidului Liga Orașelor și Comunelor au inițiat demersurile în vederea retragerii candidaturii lui Bagas pentru funcția de primar al capitalei, dar și de pe lista consilierilor municipali. Decizia formațiunii vine la scurt timp după ce Mihail Bagas a fost reținut de procurori într-un dosar ce vizează finanțările ilegale a partidelor și coruperea alegătorilor. La 25 septembrie, Bagas a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile. Copreședintele LOC, Alexandru Bujoreanu, a acuzat o campanie de denigrare a formațiunii, inclusiv de către Arina Spătaru, care a afirmat că partidul ar fi urmat să fie preluat de Șor, prin intermediul lui Mihail Bagas.

Citește mai mult