Internațional

Rusia a atacat din nou porturile ucrainene de pe Dunăre. O dronă a căzut în apropiere de granița cu România

Forțele rusești au atacat din nou regiunea Odesa din Ucraina. Atacul rușilor a avut loc în apropiere de granița cu România, potrivit Hotnews.ro. Porturile Reni, Orlivka și Izmail au fost luate de țintă de dronele kamikaze, potrivit canalului de Telegram al armatei ucrainene.

Hotnews.ro
Sursa: Hotnews.ro

Un bărbat a surprins momentul în care o dronă a căzut foarte aproape de teritoriul României, la Orlivka, vis-a-vis de localitatea tulceană Isaccea.

Acesta a declarat pentru Libertatea că o dronă a căzut „la câteva zeci de metri de noi, care eram pe bac”.

„Aici a picat, direct în vamă!”, spune un bărbat după ce drona și-a atins ținta.

„După ce a căzut prima am reușit doar eu și cu un autobuz să urcăm pe bac. Apoi le-am spus că se aud mai multe și cumva au realizat ce le tot spuneam și au pornit, dar abia după ce a mai picat una”, a declarat Gabor.

Autoritățile din regiunea ucraineană Odesa au anunțat luni că Rusia a lansat un atac combinat, cu 19 drone și 14 rachete, care au rănit o femeie și au avariat instalații portuare, potrivit agențiilor internaționale.

Guvernatorul regiunii, Oleg Kiper, a spus că rușii au folosit „drone ofensive și două tipuri de rachete”, dintre care mai multe și-au atins țintele. El a adăugat că femeia a fost rănită de unda de șoc a unei explozii și de șrapnel iar ulterior spitalizată.

Apărarea antiaeriană a Ucrainei a reușit să doboare toate dronele și 11 din rachetele Kalibr.

Stațiunea balneară Odesa a suferit însă distrugeri „importante”, iar într-un hotel s-a declanșat un incendiu care a fost stins rapid.

Rachetele Oniks au distrus silozuri de cereale, fără a face victime, au mai arătat forțele armate ucrainene. Depozite și firme din suburbiile Odesei au fost avariate de fragmentele căzute.

Ministrul economiei, Iulia Sviridenko, a scris în rețeaua X că atacul de la Odesa a produs „daune semnificative” în portul maritim. Kiper a precizat că în silozurile lovite se găseau aproape 1000 de tone de cereale.

Citește mai mult