Politic

În câteva luni Republica Moldova va primi un radar francez de detectare timpurie a pericolelor din spațiul aerian

La sfârșitul acestui an, Republica Moldova va avea un radar francez de detectare timpurie a pericolelor din spațiul aerian, a declarat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Potrivit oficialului, acest „echipament vital reprezintă o necesitate stringentă și va aduce un beneficiu semnificativ pentru țara noastră”.

„Sunt recunoscător pentru sprijinul și prietenia Franței și a tuturor partenerilor noștri internaționali. Împreună, putem construi un viitor mai sigur și mai prosper pentru Republica Moldova, în cadrul marii familii europene”, a menționat șeful diplomației moldovene.

Pe 25 septembrie, ministrul francez al apărării, Sébastien Lecornu, a efectuat o vizită în Republica Moldova. Nicu Popescu a subliniat că vizita oficialului reprezintă o nouă filă în relațiile bilaterale și vine într-un context de securitate complex în regiune.

„Scopul acestei vizite este consolidarea legăturilor noastre în domeniul apărării, dar și sprijinirea procesului nostru de aderare la Uniunea Europeană”, a mai afirmat Nicu Popescu.

Ministrul Lecornu a avut discuții președinta țării Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean și ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult