Politic

CUC se întrunește la Tighina, unde va discuta despre fragmentele de rachetă care ar fi fost găsite în localitatea Chițcani

Comisia Unificată de Control (CUC) se va întruni joi, 28 septembrie, la Tighina, unde va discuta despre fragmentele de rachetă care ar fi fost găsite în localitatea Chițcani, controlată de regimul separatist de la Tiraspol. Anunțul a fost făcut de către viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian. Acesta a spus că urmează să fie identificată apartenența rachetei, dar și traiectoria de zbor a acesteia.

SNC RO, OLEG SEREBRIAN, VICEPRIM-MINISTRU PENTRU REINTEGRARE Guvern mxf 814_3587_01 1.05 Ceea ce s-a întâmplat e cauzat de agresiunea Federației Ruse contra Ucrainei. Responsabilitatea pentru ce s-ar fi putut întâmpla în cazul în care se întâmpla o tragedia și e foarte bine că nu s-a întâmplat cade pe agresor, pe partea care a atacat Ucraina și care a provocat pagube nu doar în Ucraina, dar colaterale și în țările vecine”*, a declarat viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian.

Vă reamintim că reprezentantul Tiraspolului la Comisia Unificată de Control, Oleg Beliakov, a raportat fragmente de rachetă, căzute în zona de securitate, în localitatea Chițcani de pe malul drept al Nistrului, controlată de regimul secesionist. Responsabili de la Guvern și Ministerul Apărării au anunțat că observatorii militari CUC au inițiat o anchetă. Din pozele publicate de sursele transnistrene, reiese că primii ar fi intervenit la fața locului angajații așa-numitului minister de interne, contrar procedurii specifice liniei de demarcație pe Nistru.

Citește mai mult