Internațional

Pe 1 octombrie în toată Ucraina va fi ținut un moment de reculegere. Volodimir Zelenski: „Un minut de respect”

De Ziua Apărătorilor, pe 1 octombrie, în toată Ucraina va fi ținut un moment de reculegere de amploare în memoria tuturor soldaților căzuți. Un anunț în acest sens a fost făcut de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, transmite Ukrinform.

„9:00. Duminică. 1 octombrie. Piețe și străzi centrale ale orașelor ucrainene. Un minut de respect. Un minut de reculegere. Și eternitatea memoriei apărătorilor noștri căzuți”, a scris liderul de la Kiev.

El a amintit că, în această duminică, 1 octombrie, pentru prima dată, Ucraina va sărbători la o nouă dată „Ziua apărătorilor săi - toți cei care luptă pentru stat, toți cei care dau putere Ucrainei, toți cei care și-au dat viața pentru Ucraina”*.

„Și duminica aceasta, pentru prima dată, toată Ucraina se va opri pentru un minut pentru a onora în tăcere isprava poporului nostru care a murit apărând statul nostru și ucrainenii”, a continuat Zelenski.

Amintim că, pe 14 iulie anul curent, Rada Supremă a schimbat datele a trei sărbători. De acum înainte, Crăciunul va fi sărbătorit oficial în Ucraina pe 25 decembrie în loc de 7 ianuarie, Ziua Statului Ucrainean pe 15 iulie în loc de 28 iulie, Ziua Apărătorului Ucrainei pe 1 octombrie în loc de 14 octombrie.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult