Politic

Igor Grosu va participa la Conferința Europeană a președinților de parlament de la Dublin

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, va participa la Conferința Europeană a președinților de parlament din statele membre ale Consiliului Europei. Reuniunea va avea loc în perioada 28-29 septembrie, la Dublin.

Summitul european va reuni președinți de parlament din 46 de țări membre ale Consiliului Europei, reprezentanți ai țărilor cu statut de partener sau observator, șefi ai mai multor adunări parlamentare. Temele care urmează să fie abordate vizează consecințele războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei și rolul parlamentelor naționale în reconstrucția Ucrainei; provocările la adresa democrației reprezentative în vremuri instabile; egalitatea și diversitatea în reprezentarea publică – participarea tinerilor, femeilor și grupurilor etnice și sociale ca membri ai parlamentului.

Potrivit unui comunicat al Legislativului, Igor Grosu va avea o adresare în cadrul summitului, la panelul de discuții referitor la consecințele agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

La Dublin, șeful Parlamentului are planificate întrevederi cu omologii săi din Germania, Finlanda, Regatul Țărilor de Jos, Ucraina și Belgia. Totodată, se va întâlni cu cetățenii moldoveni care locuiesc, muncesc sau învață în Irlanda.

Conferința Europeană a președinților de parlament din statele membre ale Consiliului Europei se desfășoară sub auspiciiile Adunării Parlamentare a Consiliului Europei și are loc o dată la doi ani.

La ediția curentă sunt așteptați să participe peste 60 de președinți și vicepreședinți de parlament și peste 400 de delegați.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult