Electorala

CEC a instituit Centrul de Apel pentru informarea alegătorilor

Cetățenii cu drept de vot pot solicita informații despre organizarea alegerilor locale generale din 5 noiembrie, apelând Centrul de Apel, cu numărul unic de telefon (+373) 22 880101. Centrul va funcționa până pe 21 noiembrie 2023.

Potrivit CEC, alegătorii pot afla date cu privire la arondarea la secții de votare, procedura de vot, actele în baza cărora pot vota, informații privind domiciliul sau reședința într-o unitate teritorial- administrativă etc.

Totodată, în perioada de activitate, operatorii Centrului de Apel vor acorda asistența necesară persoanelor responsabile de gestionarea listelor electorale din cadrul autorităților publice locale, dar și membrilor organelor electorale inferioare pentru aplicarea uniformă a procedurilor de gestionare și actualizare a Registrului de stat al alegătorilor.

Atenționăm că, prin intermediul Centrului de Apel, nu pot fi depuse contestații.

Linia de informare a Centrului de Apel va funcționa de luni până vineri, între orele 8.00 - 17.00, iar în perioada 5-7 și 19-21 noiembrie 2023 programul de lucru va fi extins până la 24 de ore pe zi.

Centrul poate fi apelat la tarif ordinar de la telefonul fix sau mobil din orice localitate a Republicii Moldova.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult