Sport

Juniorii, învinși la limită de Suedia

Dramatism în primul meci al echipei naționale de fotbal „sub 17 ani" a Republicii Moldova la mini-turneul preliminar al Campionatului European. Discipolii lui Igor Negrescu au cedat în fața reprezentativei similare a Suediei cu 2-3 în partida disputată pe terenul 2 al Complexului sportiv Zimbru din Chișinău.

fmf.md
Sursa: fmf.md

Echipa țării noastre a deschis scorul deja în minutul 4, prin Nichita Caragheorghi. La suedezi, atacantul Jonah Kusi-Asare a fost de neoprit. El a marcat două goluri până la pauză și oaspeții au întors scorul. Micii „tricolori" au continuat să lupte, au ratat ocazii mari de gol, au lovit de două ori bara, iar în minutul 51 Ilie Efros a egalat.

Totuși, Jonah Kusi-Asare a înscris ulterior și și-a completat hat-trick-ul. În celălalt meci al grupei, disputat la Orhei, Polonia a învins Letonia cu 3-0. În următoarele partide, pe 30 septembrie, Republica Moldova va întâlni Polonia, iar Suedia va juca cu Letonia. În etapa de elită a preliminariilor Euro 2024 se vor califica primele două clasate din cele 13 grupe și cele mai bune 5 echipe de pe locul trei.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult