Politic

Sondaj IMAS: Trei partide ar trece peste pragul electoral în eventualitatea unor alegeri parlamentare

Maia Sandu este lider la intenția de vot, potrivit celui mai recent sondaj realizat de IMAS. Trei partide ar trece peste pragul electoral în eventualitatea unor alegeri parlamentare. Iar opțiunea pro-europeană este îmbrățișată de majoritatea moldovenilor. Sondajul IMAS este autorizat de Comisia Electorală Centrală.

Potrivit sondajul IMAS, dintre cei 822 de respondenți, aproape 28 la sută ar vota cu Maia Sandu în cazul unor prezidențiale anticipate. Pe locul al doilea urmează fostul președinte Igor Dodon cu 16 procente. Renato Usatîi și Ion Ceban au adunat câte șase la sută. Totuși aproximativ un sfert nu sunt deciși. C2 Intenția de vot la parlamentare arată în felul următor: Partidul Acțiune și Solidaritate pe primul loc cu 30,4 procente. Comuniștii și socialiștii dacă ar participa împreună la alegeri, ar putea obține 23,5 procente. Deși la locale din noiembrie concurează separat. Partidul lui Usatîi are potrivit IMAS un scor de 7,4 la sută, restul formațiunilor s-au poziționat sub pragul electoral, iar indecișii la fel însumează aproape un sfert. C3 Majoritatea respondenților susțin aderarea la Uniunea Europeană. Pentru Unirea cu România optează 38% la sută. Sub umbrela NATO vor 26 de procente.

Sondajul IMAS a fost realizat pe un eșantion de 822 de respondenți din 72 de sate și orașe repartizate în 12 unități teritoriale administrative, cu excepția regiunii transnistrene. Cercetarea sociologică a fost comandată de compania Bright Communications SRL care deține grupul media Realitatea. Operatorii au intervievat respondenții la domiciliu între două și douăzeci și patru septembrie. Marja de eroare a sondajului este plus minus 3,4 procente.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult