Politic

Igor Grosu: „Vom continua să fim alături de Ucraina, pentru că victoria ei este victoria lumii libere”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a fost decorat de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, cu ordinul „Prințul Iaroslav cel Înțelept”, pentru „contribuția semnificativă la consolidarea cooperării interstatale și în semn de apreciere pentru sprijinirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei”.

Distincția a fost înmânată ieri de către președintele Radei Supreme de la Kiev, Ruslan Stefanchuk, la Conferința Europeană a Președinților de Parlament din statele membre ale Consiliului Europei, desfășurată la Dublin, se menționează într-un comunicat emis de Parlament.

„Republica Moldova va continua să fie alături de vecinii și prietenii noștri din Ucraina pentru că victoria Ucrainei este victoria lumii libere”, a menționat Igor Grosu.

Menționăm că decretul președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, privind acordarea distincțiilor de stat a fost semnat pe 4 septembrie.

De asemenea, printre oficialii decorați se numără și deputatul Oazu Nantoi, căruia i-a fost acordat Ordinul de Merit de gradul III.

Citește mai mult