Internațional

Atac la Rotterdam: trei victime, poliția suspectează un student la Medicină

Trei persoane au murit, inclusiv un copil, după ce un bărbat de 32 de ani, îmbrăcat în haine militare și purtând o vestă antiglonț, a deschis focul, joi, într-un apartament, apoi într-un spital din Rotterdam, a anunțat poliția olandeză. Atacatorul, care a fost reținut, a acționat din motive încă necunoscute.

BBC
Sursa: BBC

Anterior, individul a săvârșit abuzuri asupra animalelor, fiind student la un spital. În prezent, ancheta încearcă să stabilească toate circumstanțele cazului.

Atacatorul a împușcat mortal o femeie de 39 de ani și a rănit-o pe fiica ei de 14 ani care a murit în scurt timp la spital. Ulterior, bărbatul a intrat într-o sală de cursuri unde a deschis focul asupra unui profesor de 46 de ani, care, de asemenea, a decedat. Ucigașul a declanșat mai multe incendii, care au fost stinse rapid. Declarându-se neonazist și alcoolic, acesta este cunoscut justiției din cauza problemelor mentale și a comportamentului violent asupra animalelor.

VOX: „Am auzit că a avut loc un schimb de focuri. La început, am fost îndemnați să stăm cu toții înăuntru, apoi, am ieșit afară. Eu lucram cu copiii. I-am luat din camere și am fugit afară.”;

„Când am venit la departament, am constatat că se întâmplă ceva serios. Apoi am ieșit afară. Am auzit zvonuri că au fost împușcături și un incendiu. Încă nu știu exact ce s-a întâmplat. Sunt persoane rănite, dar și decedate.”;

„Nu pot spune nimic despre asta. Suntem cu toții șocați. Stăm afară de la ora 3:00. Nu știm prea multe detalii.”;

„Tot nu știu ce se întâmplă. Văd în jur o mulțime de polițiști și ambulanțe.”

La fața locului s-a deplasat poliția, în timp ce brancardierii evacuau persoanele din spital.

„Suspectul a fost arestat de echipa Unitatea de Intervenții Speciale. Când a fost reținut, în jurul orei 3:30, acesta avea o armă de foc în buzunar și purta o vestă antiglonț. În baza informațiilor furnizate de echipa de investigație, putem confirma că suspectul a acționat singur”, a declarat Fred Weserbeke, șeful Poliției din Rotterdam.

Centrul medical universitar „Erasmus” a anulat toate lecțiile programate pentru astăzi. Premierul olandez Mark Rutte a declarat că gândurile sale sunt îndreptate către cei care au suferit în urma atacului și a mulțumit echipelor de salvatori care au intervenit. Orașul Rotterdam este deseori ținta unor incidente armate, în mare parte din cauza drogurilor.

BBC
Sursa: BBC

Citește mai mult