Internațional

Sudul Ucrainei, vizat de un nou atac cu drone rusești

Rusia a atacat, din nou, sudul Ucrainei, folosind drone kamikaze de tip Shahed, anunță presa ucraineană. Totodată, trupele de sud ale Ucrainei au raportat că un obiect de infrastructură din regiunea Vinnița a avut de suferit în urma atacurilor.

„Dronele au fost trimise, din nou, spre sudul regiunii Odesa, pe rute dificile, încercând să ocolească sistemul de apărare aeriană, pentru a intra nu numai în regiunile sudice, ci și centrale” - a detaliat Natalia Humeniuk, reprezentanta trupelor din sudul Ucrainei.

Într-un comunicat publicat sâmbătă dimineață, aceasta a remarcat că autoritățile și armata lucrează la un rezumat al activitătii sistemelor de apărare antiaeriană. Cu toate acestea, a adăugat Humeniuk, „este deja clar că activitatea a fost destul de puternică”. Potrivit datelor preliminare, armata rusă a folosit peste 20 de drone, toate fiind distruse de armata ucraineană. Humeniuk a menționat că prioritatea inamicului este în continuare regiunea Dunării, în special infrastructura portuară.

Și regiunea Vinnița a fost atacată în noaptea de vineri spre sâmbătă. Autoritățile locale au raportat că a fost lovit un obiectiv de infrastructură din regiune.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult