Internațional

Stare de urgență din cauza inundațiilor, la New York

Autoritățile din New York au intorodus stare de urgență după ce a plouat în trei ore cât într-o lună. Orașul a fost, practic, paralizat de inundații timp de mai multe ore. Transportul public a fost blocat, iar mai multe curse aeriene au fost anulate sau decolat cu întârziere. Din fericire victime nu au fost înregistrate, însă pagubele sunt destul de mari. Totodată, meteorologii au anunțat că ploile vor continua și în următoarele zile.

www.foxweather.com
Sursa: www.foxweather.com

Furtuna a lovit New Yorkul pe neașteptate, iar nivelul apei a crescut vertiginos, lăsând oamenii blocați în mașini, parcări și case. Apa din abundență a blocat sistemele de canalizare, subsolurile și a dus la inundarea străzilor în Brooklyn, Manhattan, Queens, Hoboken și New Jersey.

„Am locuit aici toată viața mea și nu am mai văzut niciodată așa ceva. Niciodată, sunt aici de 47 de ani, am trăit în Brooklyn toată viața mea. Ceea ce se întâmplă este o adevărată nebunie”, spune Tania Gonzalez, poștaș

Autoritățile din New York au impus stare de urgență, după ce ploile extrem de abundente au inundat mai multe zone ale metropolei și a fost perturbată circulația transportului public.

„Aceasta nu este o ploaie obișnuită, ci una istorică. Suntem pe cale de a stabili un nou record: 25 centimetri de ploaie în 24 de ore. Ultima dată am avut o așa de cantitate de precipitații în 1955, dar atunci s-a întâmplat timp de două zile. Acesta este nivelul cantității de apă aduse de uraganul Ida, dacă vă amintiți”, a declarat guvernatoarea statului New York, Kathy Hockul.

Meteorologii au anunțat că ploile abundente vor continua și în următoarele zile, iar în unele zonele vor fi mai abundente. Cantitățile mari de apă au provocat „perturbări majore" ale circulației metrourilor și trenurilor.

De asemenea, mai multe zboruri au fost anulate, iar altele au înregistrat întâzieri. Peste 8,5 milioane de oameni se aflau sub avertizare de inundații. Potrivit măsurătorilor meteo, cea mai mare cantitate de precipitații la New York a fost înregistrată în septembrie 1882.

Citește mai mult