Internațional

Sezonul balnear se prelungește în Italia datorită timpului favorabil și prețurilor reduse la cazare

Doritorii de a face plajă în plină toamnă pot merge în aceste zile pe litoralul italian, unde perioada estivală continuă. Turiștii se bucură de vreme caldă și prețuri mai mici la cazare. Aceștia au ales această perioadă pentru o vacanță într-una dintre stațiunile de la malul mării de-a lungul celor 8 mii de kilometri de coastă. Sezonul balnear, care se încheie, de obicei, la începutul lunii septembrie, se prelungește în fiecare an în toată Italia.

Plajele italiene sunt destul de aglomerate. Atât italienii, cât și turiștii străini sunt prezenți pe plajele din Riccione, Jesolo și de pe Riviera Adriatică. În Jesolo, 150 de hoteluri sunt încă deschise, cu o rată de ocupare de 80%, iar pe plajă sunt disponibile 10 mii de umbrele.

Temperaturile de vară și zborurile directe spre și dinspre Sardinia prelungesc sezonul hotelurilor și al facilităților de cazare. Rezervările pentru luna octombrie sunt, de asemenea, la un preț bun. Același lucru este valabil și pentru sudul Apuliei, unde plajele din Salento sunt din ce în ce mai populare, chiar și în afara sezonului.

„Am ales această perioadă în mod special pentru că ne place foarte mult. Până acum, alegerea acestui sezon nu ne-a dezamăgit niciodată”. „Lucrăm mult cu oaspeții străini, grație zborurilor care vor continua încă câteva zile. A crescut semnificativ numărul vizitatorilor din Irlanda. Sunt mulți germani, dar și scandinavi. Zborurile sunt, cu siguranță, esențiale pentru a menține afluxul de turiști”.

Vremea la mare se menține frumoasă și în următoarele zile, spun meteorologii, și mult mai caldă decât temperatura medie pentru această perioadă.

Citește mai mult