Regional

O nouă ediție a Festivalului Mărului s-a desfășurat la Soroca. Evenimentul a reunit pomicultori din nordul țării

Cele mai gustoase și frumoase mere au fost expuse și în acest an la Soroca, unde a avut loc Festivalul Mărului. Aici s-au adunat pomicultori din mai multe localități din nordul țării care au venit să-și promoveze produsele. Din programul manifestației nu au nici lipsit vinul, prăjiturile din mere și muzica populară.

Pomicultorii spun că sunt mulțumiți de roada din acest an, doar că nu au unde să-și vândă producția.

„Anul acesta roada este foarte bună, foarte calitativă, însă piață de desfacere nu avem. Avem frigider în care o vom depozita și așteptăm cumpărători. Am venit cu câteva soiuri de măr golden, gala și redcif, sunt mere gustoase și de înaltă calitate”.

„La expoziție este roadă de mere din acest an la care avem irigare. Acestea sunt foarte frumoase. Cele fără irigare lasă de dorit, din cauză că nu a plouat nu s-au dezvoltat și au rămas în urma cu creșterea”.

De la eveniment nu au lipsit muzica, voia bună și bucatele tradiționale, în special cele pregătite din mere.

„Am venit cu bucate alese, mai ales preparate din acest fruct foarte gustos, mărul plăcinte cu măr, învârtită cu măr și diverse alte bucate tradiționale”.

„Am venit cu bucate pregătite de laboratorul nostru, avem bucate din mere, plăcinte cu mere, mere umplute, ruladă, baba neagră”.

„Vrem să scoatem în evidență producătorul de măr, un produs exportat de Republica Moldova, totodată vom organiza și expoziția „Produs de Soroca”, astfel încât să le promovăm în țară și peste hotare”, a afirmat Sergiu Harea, șeful Camerei de Comerț și Industrie.

Festivalul Național al Mărului este la a 12-a ediție.

Citește mai mult