Sport

Veronika Kudermetova a câștigat turneul WTA de la Tokyo

Jucătoarea de tenis din Federația Rusă, Veronika Kudermetova, cea care a evoluat la turneu sub steag neutru, a învins-o în marea finală pe americanca Jessica Pegula.

Kudermetova s-a impus în 2 seturi cu scorul de 7-5, 6-1, într-o partidă ce a durat o oră și jumătate.

"Vreau să spun că mă simt foarte bine. Sunt foarte fericită și mândră pentru performanța mea. Am cucerit al doilea meu titlu WTA. M-am pregătit foarte bine înainte de finală. Știam că voi avea parte de o partidă dificilă, pentru că Jessica Pegula este o jucătoarea foarte bună, o adevărată luptătoare. Am fost preăgtită pentru această luptă. În primul set la scorul de 5-5, mi-a zis că trebuie să lupt pentru că eu pot. Am reușit într-un final.", a declarat tenismena Veronika Kudermetova

Veronika Kudermetova a cucerit astfel al doilea său titlul WTA din carieră. Ea s-a mai impus în 2021 la Carleston. De partea cealaltă, Jessica Pegula, în pofida eșecului din finală, are și ea motive de bucurie. Grație performanței la turneul de la Tokyo, americanca și-a asigurat calificarea la Turneul Campioanelor din acest an de la Cancun, Mexic.

Competiția din Japonia a fost dotată cu premii în valoare de 780 de mii de dolari, iar câștigătoarea s-a ales cu un cec în valoare de 120 de mii de dolari.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult