Electorala

Ion Ceban acuză PAS de repornirea unui dosar penal pe numele său. Reacția formațiunii politice

Primarul general al capitalei, Ion Ceban, acuză Partidul Acțiune și Solidaritate că „i-a comandat dosare penale și show-uri cu mascați” înainte de alegeri. Într-un video pe o rețea de socializare, el a menționat că, la indicația PAS, i-a fost repornit un dosar clasat, în care era acuzat de îmbogățire ilicită. Partidul de guvernare susține că această ieșire a lui Ceban este o victimizare.

Facebook/captură video
Sursa: Facebook/captură video

„Este un dosar repornit la indicația conducerii PAS, un dosar clasat, ce ține de Hotelul Național. Foarte mulți oameni care mai sunt conștienți de ceea ce se face în PAS sunt împotrivă, dar taberele sunt împărțite. Astfel încât până la alegeri acest dosar trebuie să ajungă iarăși cu mare tam-tam în instanța de judecată iar în adresa mea, a familiei mele, să fie făcute show-uri cu mascați.”

Contactat de Moldova 1, Sergiu Bejenari, purtător de cuvânt al fracțiunii PAS în Consiliul Municipal Chișinău, ne-a comunicat că „în septembrie 2021, Ion Ceban a avut o ieșire similară și din astea au fost multe de atunci”. Bejenari mai menționează că PAS „nu comentează ieșirile de respiro în LIVE-urile electorale ale lui Ion Ceban, iar dacă a obosit să administreze orașul Chișinău, să spună și să lase victimizarea”.

Amintim că în data de 28 septembrie curent Ion Ceban a depus dosarul la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău pentru a fi înscris în cursa electorală. El candidează din partea partidului „Mișcarea Alternativa Națională”, pe care l-a lansat în august 2022.

Potrivit CEC, până acum, pentru fotoliul de edil au fost înregistrați 12 candidați. Dosarele pot fi depuse până în data de 6 octombrie, inclusiv.

Citește mai mult