Social

Peste 500 de hectare de vegetație uscată, distruse de flăcări în acest weekend

Circa 540 de hectare de vegetație uscată au ars în acest weekend. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pompierii au intervenit în 45 de cazuri de lichidare a incendiilor.

Sursa: IGSU/Telegram
Sursa: Sursa: IGSU/Telegram

Astfel, în după-amiaza zilei de ieri, în apropierea localității Roșcani și orașul Strășeni a izbucnit un incendiu. La fața locului au intervenit 33 de pompieri și salvatori cu 9 autospeciale. Incendiul a distrus 45 de hectare de vegetație uscată.

De intervenția angajaților IGSU a fost nevoie și în alte localități. În localitatea Negrea, Hâncești, incendiul a afectat 25 de hectare de vegetație uscată, iar în satul Cobusca Veche, Anenii Noi, focul a nimicit alte circa 30 de hectare de vegetație.

Totodată, pompierii și salvatorii au fost chemați în localitatea Filipeni, raionul Leova, pentru a stinge un incendiu care a cuprins un teren cu iarbă uscată pe o suprafață de 30 de hectare.

În contextul în care Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de pericol excepțional de incendiu, pentru perioada 1-15 octombrie, IGSU îndeamnă cetățenii să evite utilizarea focului deschis în preajma lanurilor, spațiilor forestiere și să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor.

Potrivit IGSU, pe parcursul săptămânii trecute, au fost înregistrate 228 de incendii de vegetație, fiind afectate 1433 de hectare de teren.

Citește mai mult