Politic

Noi pași spre aderarea la Uniunea Europeană

Republica Moldova a trimis Comisiei Europene cele mai recente actualizări referitoare la implementarea recomandărilor privind procesul de aderare la Uniunea Europeană.

Progresele în implementarea acestor recomandări au fost discutate de ministrul de Externe, Nicu Popescu, în cadrul unei convorbiri telefonice cu directorul Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE, Gert Jan Koopman.

În cadrul convorbirii, Popescu a accentuat că țara noastră a implementat majoritatea recomandărilor primite și și-a exprimat speranța că vom primi o decizie pozitivă pentru a începe procesul de negociere cu UE.

„Am avut o discuție telefonică detaliată cu Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE, cu care am vorbit despre progresele substanțiale ale Republicii Moldova în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene”, a scris Nicu Popescu pe pagina sa de facebook..

La sfârșitul acestei luni, Comisia Europeană va realiza un raport asupra progresului înregistrat de Republica Moldova în implementarea reformelor, iar în decembrie va anunța decizia finală.

Citește mai mult