Internațional

Bulgaria introduce o interdicție de intrare a mașinilor rusești pe teritoriul său

Interdicția de intrare a mașinilor rusești pe teritoriul Bulgariei va intra în vigoare de la sfârșitul zilei de luni. Anunțul a fost făcut de directorul Poliției de Frontieră, comisarul-șef Anton Zlatanov, la Televiziunea Națională Bulgară, potrivit TASS, citat de Rador.

The New Voice of Ukraine
Sursa: The New Voice of Ukraine

Astfel, Bulgaria devine a opta țară care își închide frontierele pentru mașinile cu numere rusești.

„Directiva Comisiei Europene privind mașinile rusești este interpretată destul de larg, multe state au introdus imediat restricții la intrarea lor, altele încă le discută. De joi, lucrăm activ cu colegii de la vamă, deoarece cea mai mare parte a activității în privința acestei probleme ține de ei, se ocupă de mărfuri, iar mașinile de pasageri sunt definite în mod specific ca marfă, al cărei import în UE este interzis. Sunt sigur că până la sfârșitul zilei interdicția de intrare a mașinilor va începe să se aplice în țară și aș dori să remarc că pentru camioane aceasta este în vigoare de câteva luni”, a subliniat Anton Zlatanov.

Zlatanov nu a putut preciza câte mașini cu înmatriculare rusă au intrat în țară în ultimele luni, dar a adăugat că este vorba de un număr mic de mașini. Surse din cadrul Departamentului consular al Ambasadei Rusiei în Bulgaria au declarat pentru TASS că, în prezent, nu au informații oficiale despre restricțiile privind intrarea în țară a mașinilor cu numere de înmatriculare ruse.

„Autoritățile bulgare nu au informat încă serviciul consular cu privire la această problemă”, a declarat un reprezentant al departamentului consular.

Citește mai mult