Sport

Cu gândul la calificare! Foștii fotbaliști speră să vadă echipa națională la EURO-2024

Fostul internațional moldovean Viorel Frunză dorește să-i vadă pe fotbaliștii echipei naționale a Republicii Moldova la Campionatul European de fotbal din Germania. Actualul antrenor al Daciei-Buiucani a îmbrăcat de 37 de ori tricoul primei reprezentative și a marcat 7 goluri.

fmf.md
Sursa: fmf.md

Frunză susține că discipolii lui Sergiu Cleșcenco sunt "la mâna lor" și nu depind de jocul rezultatelor în grupa G. Acesta nu și-a cumpărat deocamdată un bilet la meciul cu Albania, însă va fi pe 17 noiembrie în tribunele stadionului Zimbru.

"Doresc să felicit fotbaliștii echipei naționale pentru șansa pe care o au să se califice la turneu final. Avem două meciuri grele, ambele sunt dicisive. Dacă le câștigăm pe ambele, ne calificăm la EURO-2024. ", a declarat Viorel Frunză, fost atacant

Și antrenorul vice-campioanei Petrocub Hâncești va fi și el alături de fotbaliștii echipei naționale a Republicii Moldova. Andrei Martin a fost secund în mandatele lui Alexandru Curtianu, Alexandru Spiridon și Engin Firat, iar acum s-a transformat într-un suporter înflăcărat al "tricolorilor".

"Echipa națională traversează o perioadă bună. Există stabilitate, iar fotbaliștii joacă cu încredere. Sper ca jucătorii să dea maximumul și să ne bucurăm împreună în luna noiembrie. ", a menționat antrenorul Andrei Martin

Cu două etape rămase de disputat, echipa națională de fotbal a Republicii Moldova se află pe locul 4 în clasamentul grupei E cu 9 puncte la activ. Pe parcursul lunei viitoare "tricolorii" vor juca două meciuri. Pe 17 noiembrie - la Chișinău, în compania Albaniei, iar 3 zile mai târziu, discipolii lui Sergiu Cleșcenco se vor deplasa la Olomouț pentru a înfrunta Cehia. Ambele meciuiri vor fi transmise în direct și în exclusivitate de Moldova 1.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult