Sport

"Tricolorii" în ascensiune! Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova a urcat în clasamentul FIFA

Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova a urcat din nou în clasamentul Federației Internaționale de Fotbal. Datorită remizei din meciul cu Polonia, scor 1:1 „tricolorii" au urcat două locuri, și se află momentan pe locul 157 în ierarhia mondială.

fmf.md
Sursa: fmf.md

Viitorul adversar al discipolilor lui Sergiu Cleșcenco deasemenea a urcat în clasamentul FIFA. Albania a făcut un salt de 3 locuri, și se află pe treapta a 59-a. O altă națională cu care se va confrunta reprezentativa țării noastre, cea a Cehiei a coborât de pe locul 37 până pe 41. Alte două selecționate din grupa preliminară E, Polonia și Insulele Feroe au coborât un loc, respectiv 3 locuri.

Luna noiembrie va fi una decisivă pentru echipa națională a Republicii Moldova în tentativa de a ajunge în premieră la un Campionat European de fotbal. "Tricolorii" vor juca acasă pe 17 noiembrie cu Albania, de la ora 19:00, iar peste 3 zile urmează un alt meci important, cu Cehia în deplasare, de la ora 21:45. Ambele meciuri vor fi transmise în direct și în exclusivitate de postul național de televiziune Moldova 1.

Campioana mondială, naționala Argentinei rămâne liderul clasamentului FIFA. Sud-americanii sunt urmați de naționalele Franței și Braziliei.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult