Regional

Toamna în culori: La Comrat a fost inaugurată tradițională expoziție de artă la care și-au expus lucrările artiștii plastici din sudul țării

Culorile și emoțiile toamnei și-au găsit refletare în cadrul unei tradiționale expoziții de artă organizate la Comrat. Expoziția anuală întitulată "Căderea frunzelor în toamnă" a reunit 11 artiști plastici din sudul țării care au prezentat publicului larg aproape 60 de lucrări realizate în diverse genuri și tehnici. Evenimentul a fost găzduit de către galeria de artă regională din Comrat.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

„Toamna este foarte bogată în culori și fiecare artist vede combinații de culori speciale. Am emoții de fiecare dată. Unui artist îi este mereu plăcut atunci când poate să își expună lucrările”, spune pictorița Elena Duleva.

„Aici sunt oameni foarte creativi, îi respect foarte mult și învăț de la ei. Eu sunt amator, iar ei sunt profesioniști. Fiecare artist își expune publicului starea, sentimentele și emoțiile sale. Este ceea ce ne unește. Cel mai frecvent pictez cai. Sunt animalele pe care în sate le avem aproape, în viața de zi cu zi”, spune pictorul Constantin Cheleș.

„Ador culorile strălucitoare, pure și mereu folosesc o explozie de nuanțe în lucrările mele. Această tehnică mă inspiră. Astfel de expoziții sunt necesare. Cu toate că sunt ocupată mai mereu, oricum găsesc timp pentru a-mi susține colegii”, spune pictorița Anastasia Racovcena.

„Un număr de 11 artiști își prezintă cele 58 de lucrări realizate în diferite tehnici, mai exact modernism, portret, peisaj, artă fluidă - o tehnică nouă pentru noi. Expozițiile de artă devin tot mai populare în ultimii ani și tot mai mulți artiștii sunt interesați de participare”, constată directoarea galeriei de artă, Liubovi Gavrilova.

Expoziția tematică tradițională organizată la Galeria de artă regională din Comrat va fi deschisă timp de două săptămâni.

Citește mai mult