Regional

Comrat: În cadrul campaniei de împădurire, au fost sădiți copaci în lunca inundabilă a râului Ialpug

La Comrat, au fost plantați, sâmbătă, peste 200 de puieți de salcâm în lunca inundabilă a râului Ialpug. Acțiunea a fost organizată de Primăria orașului în cadrul campaniei naționale de împădurire. Primii care s-au alăturat inițiativei au fost angajații mai multor organizații municipale și câteva zeci de orășeni.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

„Copaci au fost sădiți aici mai devreme, dar nu toți au prins rădăcini și acum îi replantăm. Lunca inundabilă a râului Ialpug va continua să fie ecologizată. Acest lucru este important pentru toată lumea, în special pentru generațiile în creștere”, spune lucrătorul medical Viorica Topal.

„Departamentul regional pentru Situații de Urgență participă an de an la campania națională de împădurire. Conștientizăm importanța evenimentelor care se desfășoară, pentru că suntem martorii schimbărilor climatice și înțelegem că de astfel de acțiuni depinde viitorul nostru. Sporirea gradului de împădurire a teritoriului va îmbunătăți situația ecologică în regiune”, menționează șeful DSE Comrat, Vitali Cassa.

„Cred că acest lucru este foarte important, pentru că orașul nostru, țara noastră are nevoie de mai multe spații verzi și zone împădurite. La astfel de campanii trebuie să participăm cu copiii, familia și colegii. Sperăm că toți copacii vor prinde rădăcini. Peste vreo cinci ani va fi o adevărată plăcere să te afli aici și vom trăi un sentiment de satisfacție pentru munca depusă”, spune șefa Departamentului Statistică din Comrat, Anastasia Cîlcic.

Autoritățile municipale au decis în urmă cu trei ani să înființeze un parc în zona inundabilă a râului Ialpug. Zona a fost îngrădită și amenajată cu un strat nou de pământ fertil de grădină, după care au fost plantați copacii. În cadrul acestor lucrări sunt înnoiți puieții care data trecută nu au prins rădăcini.

„Vedem copacii care au fost plantați acum trei ani. Am ales salcâmii pentru că ei cresc rapid și sunt mai rezistenți la perioade secetoase. Planificăm să lărgim acest parc. Acum suprafața plantată cu copaci reprezintă aproximativ un hectar”, spune Alexandr Peikov, specialist amenajare, Primăria Comrat.

În municipiul Comrat, autoritățile locale organizează în mod regulat activități de amenajare a teritoriului din zona inundabilă a râului Ialpug, încurajând implicarea activă în acest proces a locuitorilor urbei.

Citește mai mult