Cultură

Laureații Premiului Național au fost onorați într-o ceremonie la Guvern. Deținătoare a premiului este și echipa „Telefilm-Chișinău”

Laureații premiului național și-au primit astăzi distincțiile într-o ceremonie organizată la Guvern. Premianții au fost selectați din diverse domenii: artă, științe, muzică și literatură, iar printre aceștia se numără și echipa Departamentului „TeleFilm-Chișinău” al Companiei „Teleradio-Moldova”.

Și în acest an, câștigătorii au fost selectați de către Comisia pentru decernarea Premiului Național în baza dosarelor depuse. Premiile au fost înmânate de prim-ministrul Dorin Recean care a adus aprecieri laureaților pentru promovarea valorilor naționale și a imaginii țării în întreaga lume.

„Mă bucur că oamenii din Republica Moldova au talent să producă fie opere de artă, fie opere tehnologice care bucură oamenii, care îmbunătățesc viața oamenilor și care știu cum să formeze viitorul Republicii Moldova. Vă felicit pentru aceste performanțe și încurajez pe toată lumea să aducă plusvaloare în orice domeniu ar activa”, a spus Dorin Recean.

Echipa Departamentului „Telefilm-Chișinău” al Instituției Publice Compania „Teleradio-Moldova” este laureata Premiului Național, alături de alte personalități notorii din domeniile științei, artei și culturii. „Felicitări colegilor laureați! Dar și noi mândri pe scările Guvernului și cu Premiul Național în brațe”, se arata într-un mesaj postat pe pagina de facebook a echipei „Telefilm-Chișinău”.

„Este o mândrie și o mare bucurie să vă anunțăm că avem cel mai important trofeu din Republica Moldova - Premiul Național! Știm că suntem deja "vedete" în inimile voastre, dar acum întreaga Moldovă va ști că suntem adevărați campioni. Echipa noastră a muncit din greu pentru a produce filme bune, iar acum suntem răsplătiți cu acest premiu fabulos”, a declarat echipa „Telefilm-Chișinău”, atunci când a fost nominalizată.

În ultimii cinci ani „Telefilm-Chișinău” a realizat numeroase filme documentare dedicate drepturilor omului, evocând soarta unor oameni deosebiți, care își povestesc viața, trăirile, dar și gândurile.

Anual, Guvernul decernează până la 10 Premii Naționale pentru realizări remarcabile în domeniul științei, culturii, artei și sportului care au contribuit la promovarea imaginii țării pe plan internațional și au avut un impact considerabil asupra progresului tehnico-științific și socio-economic.

Citește mai mult