Economic

Agricultorii au anunțat un protest cu tehnică agricolă la Chișinău

Pe 22 noiembrie agricultorii vor ieși din nou la protest. Anunțul a fost făcut în această dimineață de Forța Fermierilor. Agricultorii din mai multe raioane se vor deplasa cu tehnică agricolă înspre Chișinău. Potrivit comunicatului de presă, mulți producători agricoli sunt la limita falimentului și disperării și nu au altă ieșire decât să iasă în stradă. Aceștia susțin că toate încercările de a rezolva problema salvării fermierilor micro, mici și mijlocii prin dialog au eșuat.

Amintim că, la data de 7 noiembrie, Asociația „Forța Fermierilor” și Federația Națională a Fermierilor s-au întâlnit cu premierul Dorin Recean pentru a cere subvenții mai mari în agricultură, dar și interzicerea tranzitului de cereale din Ucraina prin Republica Moldova. După întrevedere, fermierii au anunțat că „ședința scurtă” cu prim-ministrul nu s-a soldat cu „niciun rezultat concret” și vor organiza proteste masive începând cu 21 noiembrie.

Pe de altă parte, Guvernul a prezentat măsurile care vor fi aplicate pentru a facilita tranzitul cerealelor ucrainene.

Asociația „Forța Fermierilor” și Federația Națională a Fermierilor au anunțat după discuția cu premierul Dorin Recean că vor organiza proteste masive începând cu 21 noiembrie. Pe de altă parte, Guvernul a prezentat măsurile care vor fi aplicate pentru a facilita tranzitul cerealelor ucrainene.

Dorin Recean le-ar fi promis agricultorilor că alocațiile din bugetul de stat pentru fermieri vor fi majorate în 2024.

Citește mai mult