Economic

Compania low-cost Wizz Air revine pe piața aeronautică din Republica Moldova

Compania low-cost Wizz Air a anunțat că, începând cu luna decembrie, va opera curse pe direcția Chișinău - Roma, Chișinău - Milano și Chișinău-Londra. Anunțul a fost făcut de către premierul Dorin Recean.

„Revenirea Wizz Air în Moldova este un rezultat al eforturilor noastre constante de a asigura noi conexiuni internaționale pentru toți cetățenii noștri și de a stimula dezvoltarea economică. Republica Moldova este o destinație sigură și atractivă. Doar în ultimele două luni, pe Aeroportul Internațional Chișinău au început să opereze noi companii aeriene curse noi spre Tel Aviv, Atena și Baku. De asemenea, companiile care deja activează și pe piața avia moldovenească și-au suplinit zborurile și oferă prețuri din ce în ce mai avantajoase pentru pasageri. Devenim mai conectați cu orașele europene și continuăm să asigurăm noi curse necesare cetățenilor noștri”, a conchis premierul Dorin Recean.

Amintim că, în luna februarie curent, compania Wizz Air a notificat Autoritatea Aeronautică Civilă că suspendă toate zborurile pe/de pe Aeroportul Internațional Chișinău, începând cu data de 14 martie 2023. Autoritatea a fost notificată printr-un email despre decizia enunțată, fiind invocate motive de siguranță și securitate a spațiului aerian din regiune.

Citește mai mult