Politic

Ministrul de externe al Marii Britanii, în vizită surpriză la Chișinău

Ministrul de Externe al Marii Britanii, David Cameron, a efectuat joi seara o vizită surpriză în Republica Moldova, a anunțat șefa statului Maia Sandu pe o rețea de socializare. Oficialul britanic a avut o întrevedere și cu șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu.

Maia Sandu și David Cameron au discutat despre securitatea în bazinul Mării Negre, cooperarea bilaterală și eforturile comune împotriva corupției, a subliniat Maia Sandu. În același timp, președinta a exprimat gratitudinea pentru sprijinul oferit de Marea Britanie pentru Ucraina, menționând că acesta este crucial pentru securitatea Republicii Moldova, pentru stabilitatea și prosperitatea Europei.

Amintim că, tot ieri, ministrul britanic de Externe, David Cameron, s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Aceasta a fost prima sa vizită în străinătate de la numirea în funcție.

Fostul premier britanic David Cameron a fost numit luni în funcția de ministru de Externe. Revenirea politicianului conservator pe scena politică din Marea Britanie este considerată pe neașteptată, în condițiile în care el a declanșat referendumul referitor la Brexit, relatează Reuters.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult