Sport

Scandal în lotul Cehiei înaintea meciului cu Republica Moldova! Trei fotbaliști au fost excluși din lot

Scandal de proporții la echipa națională de fotbal a Cehiei în ajunul partidei decisive cu "tricolorii" moldoveni în preliminariile EURO-2024. Trei fotbaliști au fost excluși din lot din motive disciplinare.

Vladimir Coufal, Jan Kuchta și Jakub Brabec, tustrei - titulari la ultimul meci, în deplasare cu Polonia, încheiat la egalitate - scor 1:1 - au încălcat regulamentul intern și au părăsit cantonamentul echipei naționale.

Conform presei din Cehia, după meciul de la Varșovia, fotbaliștii au avut un program mai liber și s-au relaxat după ce au ajuns la Olomouț, acolo, unde e programat meciul cu reprezentativa Republicii Moldova. Dar trio-ul de jucători experimentați Brabeț-Țoufal-Kuchta au luat relaxarea prea în serios și au mers seara la un club de noapte. Decizia de a-i expulza din lot a fost luată cu efect imediat de către staff-ul tehnic. Anunțul a fost făcut chiar pe paginile oficiale ale Federației de Fotbal din Cehia.

Tensiunile din lotul Cehiei ar putea fi un avantaj pentru echipa noastră națională. O victorie în partida de luni cu Cehia ar duce reprezentativa Republicii Moldova pe locul 2 în grupă și, implicit, i-ar aduce calificarea istorică la un turneu final. De partea cealaltă, Cehia are nevoie de măcar o remiză pentru a ajunge la "Europenele" de anul viitor.

Partida Cehia - Republica Moldova se va juca luni seară, cu începere de la ora 21:45, și va fi transmisă în direct și în exclusivitate la postul public de televiziune Moldova 1.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult