Electorala

Alegerile edilului la Ungheni: Oamenii vor un primar de calitate

Locuitorii municipiului Ungheni au așteptări mari de la viitorul primarul. Cei care și-au exercitat dreptul la vot spun că orașul are nevoie de o infrastructură mai dezvoltată și de transport public modern. Iar tinerii speră ca în viitor să se vadă tot acasă dar nu în străinătate.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

În familia Filatov din orașul Ungheni toți au fost educați că viitorul depinde de fiecare în parte, așa că la alegerile repetate și-au făcut datoria civică cu toții, de la mic la mare. Valeria pentru prima dată a votat, iar unchiul ei Victor a venit din Italia pentru a putea alege viitorul primar.

„Mi-a fost un pic frică. Este o decizie importantă. Aș vrea schimbări spre bine în oraș, mai multe drumuri noi, ca totul să fie frumos”, spune Valeria Moscaliuc.

„Astăzi, prima dată nepoțica mea a fost la votare. Așa au fost educați copiii noștri și văd că și nepoții tot așa. Sunt responsabili că depinde de dânșii pasul acesta cum îl fac, cum aleg”, spune Valentina Filatov.

„Am votat pentru asta ca să rămân mândru pentru orașul meu pe care-l iubesc și îl prezint în toată lumea”, spune Victor Filatov.

„Am venit la vot pentru ca votul meu să fie unul ca să decidă pentru dezvoltarea orașului, pentru oraș frumos”, spune Svetlana Bulencea.

Oamenii din Ungheni spun că orice schimbare e binevenită atâta timp cât este în folosul cetățeanului. Tot ei afirmă că viitorul primar trebuie să fie de partea oamenilor.

„Aș vrea să nu uite de aceștia care au construit, cu ajutorul nostru, orașul s-a mai dezvoltat oleacă. Să avem lumină ca întotdeauna, să fie cald. Pentru bătrâni să facă ceva magazine cu prețuri reduse, prețurile sunt foarte mari. Poate apa să dea Dumnezeu să o mai ieftinească, că trăim pe malul Prutului, dar apa e cea mai scumpă la noi în Moldova.”;

„Eu aș vrea orașul nostru să fie mai frumos, mai curat și să se gândească nu doar pentru politicieni, dar să fie și cu lumea. Să se mai apropie de lume, să mai vorbească ce probleme au, să ajute și lumea care noi suntem mai în vârstă.”

„Întotdeauna este nevoie de schimbări oricât de bine n-ar fi sau oricât de rău n-ar fi. Cred că cel care va veni la conducerea primăriei știe ce are de făcut și știe care sunt lucrurile bune sau cele rele care trebuie reparate sau îndreptate.”

Citește mai mult