Electorala

Rezultate preliminare: Alexandr Petkov devine primar la Bălți, la Comrat este reales Serghei Anastasov

Comisia Electorală Centrală prezintă rezultatele preliminare pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor generale locale. Candidatul Partidului Nostru, Alexandr Petkov, devine primarul municipiului Bălți conform rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrale. Pentru acesta au votat 57,58 dintre alegători. La Comrat, actualul primar Serghei Anastasov obține un nou mandat, potrivit rezultatelor preliminare, cu 58% din voturi. Contracandidatul său, Nicolai Dudoglo a obținut, respectiv, 42 la sută din voturi.

Vitalie Vrabie este noul primar al municipiului Ungheni. Candidatul independent a câștigat în fața candidatului PAS, Dionisie Ternovschie cu 57,58%

Candidatul PSRM la funcția de primar al orașului Șoldănești, Vadim Groza a obținut peste 61% din voturi, devansând-o pe candidata PAS, Aliona Pînzari.

Și la Florești, socialistul Iurie Gangan îl devansează pe contracandidatul său PAS, Eugeniu Gustoi, obținând 59 la sută din voturi.

După procesarea a 8 din cele 8 procese verbale, candidatul formațiunii PAS la funcția de primar al orașului Călărași, Victor Ambroci, a obținut 58,91% din voturi. Contracandidatul său de la Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, Nicolae Rozembac a obținut 41 la sută.

La Nisporeni candidatul PAS, Negel Dan a obținut 50, 3% din sufragii, contracandidatul său reprezenatantul Partidului Social Democrat European, Vasile Bîtcă a obținut 49,70%.

La Cantemir reprezentantul Partidului Nostru, Roman Ciubaciuc a obținut 65.23% după procesarea voturilor.

La Edineț candidatul la funcția de primar din partea partidului Liga Orașelor și Comunelor, Constantin Cojocari a obținut 51, 6 la sută din voturi.

După procesarea tuturor proceselor verbale la Rîșcani candidatul de la Partidul Nostru, Victor Bogatico a obținut ceva mai mult de 55 la sută din voturi.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult