Internațional

Ucraina // Explozie într-un apartament din Kiev. Două persoane au fost ucise

Un militar ucrainean și o femeie au murit, duminică, atunci când o grenadă a explodat într-un apartament din Kiev, a anunțat poliția ucraineană, în incident fiind rănit un bărbat, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Agerpres
Sursa: Agerpres

La locul exploziei, produs în districtul Dniprovski, s-au deplasat geniști și anchetatori ucraineni pentru a elucida toate circumstanțele incidentului.

„Un cetățean a contactat poliția pentru a anunța că o explozie a avut loc într-un apartament din apropiere”, a menționat poliția.

Anterior în această lună maiorul Ghenadi Ceastiakov, un consilier apropiat al comandantului șef al armatei ucrainene Valeri Zalujnîi, a decedat din cauza exploziei unui obiect ce îi fusese trimis drept cadou pentru ziua sa de naștere.

Atentatele ce îi vizează pe liderii ucraineni sunt relativ rare de la începutul invaziei ruse, în februarie 2022, în timp ce mai mulți responsabili ruși de ocupație și susținători ai rușilor au fost vizați de atacuri.

În aprilie anul trecut, un celebru blogger militar rus cunoscut sub numele de Vladlen Tatarskii a fost ucis în explozia unei statui primite cadou la Sankt Petersburg, în nord-vestul Rusiei.

Citește mai mult