Electorala

Consiliul electoral de circumscripție a decis invalidarea mandatului lui Anatolie Donțu, ales primar la Căușeni. Platforma DA va contesta decizia

Mandatul lui Anatolie Donțu, primar ales din primul tur la Căușeni, a fost invalidat. Consiliul electoral de circumscripție a luat decizia și urmează să publice motivarea pe site-ul Comisiei Electorale Centrale. Liderii Platformei Demntiate și Adevăr consideră că hotărârea este ilegală și o vor contesta.

calm.md
Sursa: calm.md

Contactat telefonic de Moldova 1, primarul ales al orașului Căușeni, Anatolie Donțu, a spus că decizia Consiliului electoral de circumscripție nu este legală.

„E ilegală din motiv că nu mi-au motivat decizia, în baza unei contestări care a trecut deja verificări prin judecata de la Ștefan Vodă, prin Curtea de Apel, inclusiv Curtea Supremă s-a expus că eu am dreptul să candidez. Eu nu mă aflu în lista de restricții, în Registrul persoanelor cu restricții. Am avut undă verde să candidez. Acuma, să fiu votat de 4900 de cetățeni și să nu-mi valideze mandatul motivând că este un act constatator, care din start mi-ar pune restricții. Dar noi la moment nu avem nicio restricție, s-au expus trei instanțe de judecată, mi-au spus că nu avem nicio restricție”, a declarat Anatolie Donțu.

Contactată de Moldova 1, președinta Consiliului electoral al circumscripției Căușeni, Natalia Danoi, a refuzat să comenteze decizia, dar a precizat că hotărârea motivată va fi publicată pe site-ul CEC.

Președintele Platformei DA, Dinu Plîngău, a anunțat că va contesta decizia. În primul tur de scrutin, Anatolie Donțu a obținut peste 76 la sută din voturi.

Citește mai mult