Internațional

Cinci zile de armistițiu în schimbul ostaticilor. Israelul neagă o astfel de înțelegere cu Hamas

Cinci zile de armistițiu în schimbul ostaticilor ar fi o înțelegere între guvernul israelian și Hamas, potrivit egiptenilor. Dar autoritățile israeliene neagă un astfel de acord cu teroriștii. Armata Israelului - Tsahal, a prezentat dovezi că gruparea teroristă Hamas a omorât prizonieri.

Digi24.ro
Sursa: Digi24.ro

Potrivit autorităților israeliene, militanții teoriști au fost observați aducând ostatici la spitalul Al-Shifa, unde i-au omorât.

„Voi prezenta acum dovezi concrete ale unor ostatici, unul din Nepal, altul din Thailanda, luați din Israel în timpul măcelului Hamas din 7 octombrie, după ce au masacrat fără milă și au luat oameni ostatici, teroriștii au fugit la spitalul Shifa. S-au dus la spital pentru a se ascunde”, a spus Daniel Hagari, purtător de cuvânt al forțelor israeliene.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată un grup de teroriști care târăsc un bărbat pe holul spitalului. Hagari afirmă că mai mulți israelieni au fost uciși în clădire, printre care și cetățeanca istaeliană de 19 ani, Noa Marciano. Cadavrul ei a fost găsit lângă Al-Shifa săptămâna trecută.

„Lumea trebuie să își amintească faptul că Hamas ține captivi bătrâni, bărbați, femei, copii, bebeluși. Bebeluși ostatici. Forțele armate ale Israelului au obligația morală de a-i aduce acasă pe toți, pe fiecare dintre ostaticii noștri. Nu ne vom opri până nu o vom face. Hamas a ascuns și a ucis ostaticii noștri în spitalul Shifa. Hamas construia tuneluri teroriste sub spitalul Shifa. Adevărul este că Hamas duce războiul și răspândește teroarea din spitale”, a menționat Daniel Hagari.

Potrivit armatei israeliene, sub Al-Shifa a fost descoperit un tunel lung de 55 de metri și adânc de 10 metri. Intrarea în subteran conține diverse mecanisme de apărare, cum ar fi o ușă blindată cu o gaură de tragere. Autoritatea Palestiniană respinge acuzațiile.

„Ei sunt cei care au transformat Complexul medical Al-Shifa într-o cazarmă militară și au reținut multe persoane în incinta spitalului. Aceste persoane au fost interogate, apoi eliberate. În plus, au excavat o mare parte din terenul spitalului, au efectuat căutări subterane într-o încercare zadarnică de a-și susține afirmațiile. Este bine cunoscut faptul că nu pot arăta nimic lumii și noi am menționat în mod repetat acest lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Fâșia Gaza, Ashraf Al-Qudra.

Situația civililor din enclavă este tot mai complicată. Comunitatea internațională și, în special, organizațiiile umanitare fac tot mai multe presiuni pentru a obține pauze umanitare în Gaza.

În același timp, armata israeliană continuă luptele în nordul Fâșiei Gaza. Oficialii israelieni au anunțat despre eliminarea a încă trei lideri Hamas.

dcnews.ro
Sursa: dcnews.ro

Citește mai mult