Politic

Ambasadorul Republicii Moldova, chemat la MAE rus. Moscova anunță interdicție de intrare în Rusia pentru mai mulți oficiali moldoveni

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei l-a convocat pe ambasadorul Republicii Moldova la Moscova, Lilian Darii, unde i-a fost înaintată o notă de protest în legătură cu blocarea mai multor portaluri ruse pe teritoriul țării noastre.

Un alt motiv al diplomației Kremlinului este că mass-media rusă este persecutată în țara noastră din motive politice. Drept măsură asimetrică, Ministerul de Externe rus a anunțat diplomatul moldovean că mai mulți oficiali din Republica Moldova au interdicția de a intra în Federația Rusă.

Informația privind interdicția impusă oficialilor moldoveni a fost confirmată pentru Radio Moldova de către purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, Igor Zaharov.

„Noi confirmăm convocarea ambasadorului Darii la Moscova și prezentarea interdicției în Federația Rusă pentru 11 deputați, a declarat Zaharov.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult