Sport

"Tricolorii" au pierdut meciul cu Cehia

Visul frumos s-a terminat! Echipa națională de fotbal a Republicii Moldova a pierdut ultimul meci din preliminariile EURO-2024 și nu a reușit calificarea istorică la un turneu final. "Tricolorii" au pierdut meciul din deplasare cu Cehia, scor 0-3.

fmf.md
Sursa: fmf.md

Gazdele au marcat primul gol în minutul 14 prin David Doudera. Speranțele echipei naționale a Republicii Moldova au fost năruite în repriza secundă. După pauză, ai noștri au rămas în inferioritate numerică după ce arbitrul l-a eliminat pe Vladislav Baboglo. Fotbalistul a luat două galbene într-un interval de doar 8 minute.

Cehii au profitat din plin de superioritatea numerică și au mai înscris o dată prin Tomas Chory în minutul 72. Gazdele au mai înfipt o dată cuțitul în rană deja în minutul 90, când a înscris căpitanul Tomas Soucek.

Republica Moldova a încheiat preliminariile EURO-2024 pe locul patru în grupa E cu 10 puncte acumnulate. Este cea mai bună prestație a "tricolorilor" într-o campanie preliminară. Până în ultima etapă, echipa națională a păstrat șanse la calificarea la un turneu final.

Echipa antrenată de Sergiu Cleșcenco a suferit doar 2 înfrângeri în opt partide și nu a pierdut niciodată pe teren propriu. Albania și Cehia s-au calificat la Campionatul European din 2024 din grupa E.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult