Internațional

Ucraina susține că trupele rusești se concentrează în regiunea orașului Bahmut, în estul țării

Forțele ucrainene au fost angajate în limitarea atacurilor tot mai numeroase ale Rusiei, luni, în jurul orașului Bahmut, din estul țării, care a fost distrus, au declarat oficiali militari. Oficialii au declarat că trupele ucrainene au obținut, de asemenea, unele succese după ce au trecut pe malul estic al râului Nipru, în sudul regiunii Herson, informează Reuters.

UNIAN
Sursa: UNIAN

Rusia s-a concentrat asupra regiunilor estice ale Ucrainei după ce nu a reușit să avanseze asupra Kievului în primele zile după invazia din 2022 din februarie.

Forțele ucrainene au obținut, de asemenea, câștiguri marginale într-o ofensivă de cinci luni în est și sud.

Forțele Moscovei au cucerit Bahmut, în estul regiunii Donețk, în luna mai, după luni de lupte grele care au lăsat orașul în ruine.

Volodimir Fitio, un purtător de cuvânt al forțelor terestre ucrainene, a declarat că trupele rusești și-au concentrat atacurile asupra Klishchiivka, un sat din apropiere Bahmutului pe înălțimi, recucerit de forțele ucrainene în septembrie.

„Forțele de ocupație rusești au adus rezervele necesare și au trecut la atac”, a declarat Fitio la televiziunea națională. „Unsprezece atacuri au fost respinse în ultimele 24 de ore. Inamicul încearcă să îi disloce pe oamenii noștri din pozițiile defensive din jurul Klishchiivka”.

Potrivit relatărilor rusești, forțele Moscovei au respins peste 30 de atacuri ucrainene în Bahmut și în jurul acestuia în ultima săptămână. Ministerul rus al Apărării a raportat mai mult de două duzini de atacuri în apropiere de Kupiansk, în nord-estul Ucrainei, într-o săptămână.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult